Skip to main content

Grejanje

poznati brendovi kvalitet garancija!

Ekološki prihvatljivo grejanje!

OD TEMELJA DO KROVA - DJULOVIĆ-RU.COM

Ekološki prihvatljivo grejanje

Trupci

Trupci su najstarije i najjednostavnije gorivo za grijanje. Drvo se reže na manje komade, spremno je za sagorijevanje, dostupno u veličinama 250, 330 ili 500 mm. Drvo se mora pravilno skladištiti kako bi se pravilno osušilo prije upotrebe. Vlažnost zraka ne smije prelaziti 20%. Da bi se ispunio ovaj kriterij, drvo se mora sušiti najmanje dvije godine. Kalorijska vrijednost ovisi o vrsti drva.

Drvna sečka

Drvna sečka je ekološki prihvatljivo gorivo. To su do 100 mm duge strojno izrezane čestice drva, izrađene od sitnih komada drva, nekvalitetnog i ostatnog drva. Oni su jeftino gorivo na drva koje ne zahtijeva sječu stabala, jer su u osnovi ostaci sječe. Kvaliteta i energetska vrijednost ovise o korištenom drvu.vsmije prelaziti 20%. Da bi se ispunio ovaj kriterij, drvo se mora sušiti najmanje dvije godine. Kalorijska vrijednost ovisi o vrsti drva.

Peleti

Peleti su moderno gorivo na drva koje postiže visoku kalorijsku vrijednost s niskim razinama pepela i vlage. Peleti su cilindrične komprimirane čestice drva izrađene od suhog neobrađenog ostatka drva, komprimiranog pod pritiskom. Da bi se poboljšala njihova mehanička čvrstoća, dodaju se prirodna sredstva za vezanje. Dugi su 10 do 50 mm, a promjer im je 4 do 10 mm.

PODNO GREJANJE

Podno grejanje i hlađenje je oblik centralnog grejanja i hlađenja kojim se postiže unutrašnja kontrola klime radi toplotnog komfora koristeći hidrauličke ili električne grejne elemente ugrađene u pod. Zagrevanje se postiže provodnošću i zračenjem.

Visoka efikasnost

Podno grejenje je čudesno efikasan toplotni sistem koji koristi prednosti čitave podne površine za zagrevanje doma. Idealno za upotrebu kod tvrdih podnih površina, kao što su betonska ploča, industrijski podovi, keramičke pločice ili kamen.

Iskustvo

Podnom grejanju još nisamo našli ni jednu manu. Kad razmislimo jedina mana je što kad se navikneš na njega onda ti ni jedno drugo grejanje nije kako treba...

Tiemme Raccorderie

Mi stvaramo inžinjerska rešenja

Tiemme Raccorderie je međunarodni lider u proizvodnji komponenti za grejanje.

Tiemme se ponosi time što celi proizvodni lanac održava na nacionalnoj teritoriji kako bi osigurao visoki kvalitet, sigurnost i pouzdanost svojih proizvoda i sistema. Tiemme svake godine ulaže značajna sredstva u istraživanje i razvoj novih rešenja kako bi predvideo zahteve sve globalnijeg tržišta.

Koje su prednosti?

Razlozi za uspeh sistema grejanja su mnogi:

  • Ravnomerna distribucija toplote
  • Niske temperature upravljanja
  • Visok nivo udobnosti i savršene vrednosti vlažnosti
  • Prenos toplote zračenjem, dakle bez kretanja toplog vazduha i sa malo cirkulacije prašine
  • Nema estetskog uticaja
  • Konstantna temperatura do 2 metra od poda
  • Mogućnost hlađenja sa istim sistemom jednostavnim dodavanjem odvlaživača

„Ideja blagostanja“

Danas je lako razumeti razlog zašto: snabdevanjem sistema vodom visoke temperature, temperatura površine poda bi porasla toliko da stvara probleme u cirkulaciji krvi i otečene noge, osećaj prekomerne toplote i prekomernog suvog vazduha sa posledičnim problemima sa disanjem.

Danas su ti problemi rešeni.

Panelni sistemi grejanja predstavljaju optimalan izbor za grijanje i hlađenje, garantuju visok nivo KOMFORA i nude značajnu uštedu energije, a time i EKONOMSKE PREDNOSTI.

Savremeni sistem grejanja

Savremeni sistemi za proizvodnju tople vode, poput kondenzacionih kotlova ili toplotnih pumpi, koji isporučuju vodu niske temperature (35 ° C – 40 ° C). Ovo, zajedno sa velikom površinom za razmenu (čija se površinska temperatura kreće od 29 ° C do 35 ° C), omogućava zadovoljenje potreba za grejanjem doma sa posledičnim povećanjem UDOBNOSTI.

Osnovna životna potreba

Sve do nedavno, kada pomislite na „podno grejanje“, videli ste luksuz i visok kvalitet života. Danas, ako NE razmišljate o „podnom grejanju“, NE MOŽETE videti nikakvo moderno rešenje za uštedu energije.
To je osnova ...

Sistem za grejanje i hlađenje

Svaka kuća se razlikuje jedna od druge, pa tako i njen sistem grejanja/hlađenja. CLIMAV 2.0 je modularni sistem koji se može prilagoditi najrazličitijim sistemskim rešenjima: od najosnovnijih do najnaprednijih, od malih stambenih zgrada do zgrada za tercijarnu industriju

CLIMAV 2.0

CLIMAV 2.0 sistem stupa u interakciju sa nizom sistemskih elemenata i efikasno kontroliše klimatske varijante okoline sa ciljem postizanja energetske efikasnosti.
Tačnije, moguće je upravljati sledećim podsistemima:
• Generacija
• Skladištenje potrošne tople vode
• Distribucija
• Emisija
• Kontrolisana mehanička ventilacija
• Solarni termalni sistem

Šta je prednost?

Čuvanje energije

Tiemme nudi širok asortiman sistema grejanja, svi vrlo pouzdani i po povoljnim cenama. Njihova upotreba varira od novih kuća do renoviranih i uključuje zgrade za tercijarnu industriju, sa podnim, zidnim ili plafonskim sistemima.

Kontaktiraje nas
Izolacione ploče

Izolacione ploče za sisteme grejanja

TIEMME je uvek bio pažljiv prema uticaju na životnu sredinu u svakoj fazi životnog ciklusa proizvoda.
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da su izolacione ploče za sisteme grejanja,
napravljene sa odgovarajućim udelom sekundarnih sirovina (MPS), TECHNO GRAPHITE CAM paneli poštuju životnu sredinu, poboljšavaju cirkularnu ekonomiju i poštuju minimalne ekološke kriterijume.

Kontaktiraje nas

Alfa-Plam - Vranje

Tradicija i Kvalitet

„Alfa-Plam“ proizvodi namenjeni Vašem domu.

Naša osnovna delatnost je proizvodnja grejnih tela na pelet, čvrsto, tečno i gasovito gorivo, štednjaka na struju, kao i kombinaciju čvrsto gorivo-struja i struja-gas.
Po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu, vodeći smo proizvođač grejnih tela u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, a svrstavamo se i u red 5 najvećih u Evropi.

Kontaktiraje nas
6 tehničko-tehnoloških celina

U 5 najvećih u Evropi!

Prema grupama proizvoda:
1. Peći, štednjaci i kotlovi na pelet
2. Štednjaci i peći na čvrsta goriva
3. Kamini i peći na čvrsta goriva
4. Peći na gas
5. Štednjaci, peći i kamini za etažno grejanje
6. Štednjaci i rešoi

Asortiman proizvodnje permanentno proširujemo u skladu sa potrebama tržišta, a u cilju povećanja kvaliteta izrade proizvoda uvodimo nove tehnologije. Svi naši proizvodi poseduju odgovarajuće domaće i inostrane ateste.

Kontaktiraje nas

Manje prostora, više topline

Biodom brend već dugi niz godina garantuje niske troškove grejanja, pouzdanost i uvek topao dom, bez kompromisa u pogledu udobnosti.

Odaberite kotao koji odgovara Vašim potrebama

Pri određivanju potreba za grejanjem, grejno područje i način izgradnje su presudni. Zbog širokog raspona snage, kotlovi na pelet su pogodni za porodične ili niskoenergetske kuće, kao i za gradska naselja.

Više funkcionalnosti

Savremeni softver omogućava prilagođavanje i regulaciju prema vašim željama i potrebama. Zbog automatskog paljenja i programiranih postavki sata tokom cele nedelje, grejanje vašeg doma će uvek biti ugodno.

GREJANJE NA PELET

Podno grejanje i hlađenje je oblik centralnog grejanja i hlađenja kojim se postiže unutrašnja kontrola klime radi toplotnog komfora koristeći hidrauličke ili električne grejne elemente ugrađene u pod. Zagrevanje se postiže provodnošću i zračenjem.

Visoka efikasnost

Energetska vrednost peleta zavisi od vrste drveta, sadržaja vode i stepena očuvanosti drveta.
Kalorijska vrednost i vlaga pokazuju nam koliko ćemo energije dobiti od peleta. Što je veća kalorijska vrednost i niža vlažnost vazduha, veća je vrednost grejanja.

Iskustvo

Drvo je obilna prirodna sirovina, jer se procenat šuma povećava. Zahvaljujući sve većoj konkurenciji među dobavljačima i obnovljivim izvorima, cena peleta ostaje relativno niska i stabilna.

PREDNOSTI Kotlova i Peći

Zatvorena peć

Protok vazduha moguć je samo kroz namenski otvor, što omogućava optimalnu kontrolu pomoću BioLogic tehnologije.

Evropski kvalitet

Održivi razvoj građevinskog sektora sa primarnom brigom za vaše zdravlje i čisto okruženje.

Efikasan sistem

Ekonomičan koncept rada obezbediće stalnu efikasnost bez obzira na radnu snagu.

Tihi rad

Rad pećnice je skoro potpuno tih i ne ometa korisnika.

Jednostavan upravljač

Jednostavan prikaz omogućava brzu, jasnu i udobnu kontrolu kotlova i peći.

Biodom - Slovenija

Pouzdanost i uvek topao dom

BIODOM: Stvarali smo tehnološki inovativne proizvode

Biodom brend vam već dugi niz godina pruža niske troškove grejanja, bez žrtvovanja udobnosti.
Naš program uključuje proizvodnju i prodaju kotlova na centralno grijanje na pelet.
Prednost Biodoma 27, pored inovativnog pristupa rešavanju korisničkih i tehnoloških problema u oblasti grejanja u odnosu na druga preduzeća, jeste to što se uvek trudimo da izađemo u susret zahtevima i potrebama naših kupaca.
Trudimo se da kupcima ponudimo ekonomičan, pouzdan, kvalitetan i ekološki način grejanja i udobnost življenja. Na budućnost gledamo sa optimizmom i sa osećajem da možemo postići sve ciljeve koje smo sebi postavili, ili ih možemo i premašiti.

Kontaktiraje nas

Zagrejte celu kuću i vodu za domaćinstvo

Moćna peć ne greje samo prostoriju u kojoj se nalazi, već i ceo stan. Vatra u peći za centralno grejanje zagreva vodu sakupljenu u rezervoaru koja se kasnije pumpa kroz sistem grejanja (radijatori, podno grejanje, bojler …), grejući vaš dom.

Pomoćni ili glavni izvor energije

Može biti pomoćni izvor pored primarnog izvora grejanja ili može koristiti svoju snagu kao glavni izvor grejanja svih vrsta kuća. Njegov rad zahteva odgovarajući dimnjak, dovod vazduha i napajanje električnom energijom. Kontrola na ekranu.

Kontrola na ekranu

Njegov savremeni softver olakšava rad peći za centralno grejanje. Željeni izbor se vrši preko ekrana na šporetu. Sa automatskim paljenjem i nedeljnim podešavanjem režima, grejanje vašeg doma će uvek biti ugodno.