Skip to main content

U skladu sa svetskim trendovima, i na domaćem tržištu postoji tendencija rasta prodaje grejnih tela koja koriste pelet kao gorivo, a prednosti ovakvog tipa grejanja su mnogobrojne.

Kotlovi na pelet su potpuno automatizovani sistemi koji primenom savremene tehnologije kontrolišu potrošnju peleta kao i količinu vazduha koja ja potrebna za sagorevanje čime se postiže visok nivo efikasnosti. Pojedini modeli ako što su Grande, Dino i Commo ostvaruju stepen efikasnosti i preko 90%.

Pored visokog stepena efikasnosti, bitno je istaći i nisku stopu emisije štetnih gasova što je takođe poslednjih godina aktuelno, sa porastom ekološke svesti stanovništva. Mala količina pepela koja ostaje prilikom sagorevanja peleta utiče na lakše održavanje peći. Na sajtu kompanije možete pronaći kompletna video uputstva za održavanje i čišćenje peći na pelet. Modeli novije generacije poseduju i dodatne sisteme za čišćenje koji obezbeđuju lakše održavanje i pouzdano funkcionisanje.

Automatizovan sistem Vam omogućava programiranje rada kotla na nedeljnom nivou tako da ne morate biti kod kuće da biste pokrenuli sistem grejanja. Čak što više, većina modela ima mogućnost ugradnje Wi Fi uređaja tako da sistemom grejanja možete upravljati i putem mobilnog telefona, posredstvom aplikacije.

Dodatni sigurnosni termostati koji se ugrađuju u proizvode na pelet sprečavaju pregrevanje vode u kotlu i samozapaljenje peći što doprinosi većoj sigurnosti prilikom upotrebe. Tokom rada, peći i kotlovi na pelet koriste gorivo iz rezervoara velike zapremine međutim postoji i mogućnost ugradnje dodatnog (eksternog) rezervoara za pelet čime je nivo komfora još veći. Alfa-Plam kotlovi na pelet imaju fabrički ugrađene sve neophodne komponente za povezivanje na  sistem grejanja, mogućnost zagrevanja sanitarne vode kao i priključivanja na sistem za podno grejanje.

Danas, kada pelet možete kupiti u mnogim maloprodajnim objektima u pakovanjima težine 15/16 kg što je dovoljno da zagrejete stambenu jedinicu površine oko 80 m2 jasno Vam je da ne morate da skladištite velike količine pa Vam nije potreban ni veliki prostor, što je još jedna od prednosti grejanja na ovaj način. Preporuka Alfa-Plama je da prilikom izbora grejnog tela uzmete u obzir sve relevantne faktore kao što su cena, komfor i ekološka podobnost i da se blagovremeno pripremite za zimu.