Skip to main content

U savremeno doba nezamislivo je da u kupatilu nema ogledala. U takvom kupatilu brijanje i šminkanje bi bili pravi izazov. Zato je odgovarajuće ogledalo ključni deo modernih kupatila. Ali koje ogledalo je najbolje? Nekoliko stvari treba da uzmete u obzir pre nego što donesete konačnu odluku.

NISU SVA OGLEDALA JEDNAKA

Postoji nekoliko tipova ogledala koje možete da izaberete. Glavna razlika je da li ćete postaviti samo ogledalo ili ormarić za ogledalo. Šta je najbolje uglavnom zavisi od veličine i željenih funkcija kupatila. U kupatilu za goste bolji izbor je samo ogledalo, dok je u porodičnom kupatilu bolji izbor ormarić sa ogledalom jer tako dobijate neophodan prostor za odlaganje.
Gde ćete staviti sve stvari?

Gde da smestite sve te sitnice?

Međutim, ormarići sa ogledalom ne nude samo to. Mnogi su i iznutra u potpunosti obloženi ogledalima. To znači da možete da se ogledate čak i kada su vratanca ormarića otvorena ili da vidite sebe otpozadi. Unutrašnjost ormarića sa ogledalom može i da bude podeljena u odeljke, na primer, pomoću pokretnih polica.

NEOPHODNA JE I SVETLOST

Svetla integrisana u ogledalo ili ormarić sa ogledalom pružaju optimalnu osvetljenost za prostor oko umivaonika i odgovarajuće svetlo za korisnika tokom brijanja ili šminkanja. U zavisnosti od potreba za svetlošću možete da izaberete različite koncepte. Indirektno osvetljenje, kada se LED trake ili drugi izvori svetlosti postavljaju iza peskarenog stakla, imaju elegantan efekat. Na ovaj način se stvara prijatna atmosfera u kom svetlo ne zaslepljuje.

DODATNE POGODNOSTI

Sada samo treba da odlučite koje dodatne pogodnosti želite. Da li je su to integrisana svetla, ugradne utičnice za fen za kosu ili električne četkice, USB portovi za punjenje mobilnih telefona ili integrisana ogledala za brijanje ili šminkanje – mogućnosti su brojne.

KVALITET SE ISPLATI

Važno je da znate da vlaga u kupatilu može da ošteti ogledalo i elektronske komponente ugrađene u njega. Ovde nema mesta za jeftine komade. Važno je naglasiti da električne instalacije za utičnice, USB portovi i, naravno, svetla imaju IP šifru 44. Zato su zaštićeni od prskanja vode.