Skip to main content

Kada ujutru uđete u toplo kupatilo, možete da budete sigurni da vam dan počinje na odličan način.

Ako vam je odmah ujutru hladno, biće vam teže da uskočite u jutarnju rutinu. Kada ste pospani, ulazak u prohladnu prostoriju ili hladne podne pločice pod nogama stvaraju neprijatan osećaj. To posebno važi u kupatilu jer je to mesto koje većina nas prvo poseti odmah po buđenju.

Evo nekoliko smernica koje će vam pomoći da dan započnete u kupatilu na pravi način.

KAKO DA SE ZAGREJETE

Istraživanja su pokazala da temperatura u kupatilu treba a bude bar 23 stepena da ne bismo drhtali dok se brišemo posle tuširanja ili kupanja. Taj preporučeni minimum možete da postignete pomoću raznih izvora toplote. Podno grejanje, radijatori i sedište WC šolje sa funkcijom zagrevanja danas mogu istovremeno da se aktiviraju samo jednim pritiskom na dugme, čime se stvara prijatan osećaj toplote za samo nekoliko sekundi.

Ako volite da osetite mekoću pod nogama, stavite prostirku za kupatilo na pod oko umivaonika. Time se stvara osećaj udobnosti, a kupatilo deluje ušuškano i toplije.

Inače, da li ste znali da je funkcija zagrevanja dostupna i kod ormarića sa ogledalom? Njena namena nije da zagreva prostoriju, već je to veoma praktična funkcija protiv zamagljivanja, pa ne morate da se trudite da nazirete svoje lice u ogledalu nakon što se istuširate vrelom vodom.

Savet: Odgovarajući dodaci, poput peškira u toplim bojama ili biljki mogu dodatno da učine kupatilo prijatnijim. Kombinovanje unikatnih vizuelnih detalja sa prijatnim mirisima takođe doprinosi osećaju toplote i udobnosti u kupatilu.