Skip to main content

Da li želite da izađete van uobičajenog i stvorite upečatljiv dizajn koristeći moć boja u dekoraciji kupatila?

Modni vetar koji je počeo da duva u dekoraciji kupatila postao je veoma popularan poslednjih godina. Moć boja možete iskoristiti da izađete van uobičajenog i stvorite privlačan ukras. Izbor pravih boja za uređenje kupatila.

Idealna pozadina: crno -bela

Dodajući svežinu i dubinu svakom okruženju u kojem se nalazi, bela je jedna od neophodnih boja u kupatilima u smislu stvaranja higijenskog izgleda. Oni koji žele da dodaju neki pokret običnom izgledu bele boje preferiraju crnu. Bela i crna, koje su među kontrastnim bojama koje pružaju najsavršeniji sklad, stvaraju idealnu boju pozadine u kupatilima. Klasičan art deco dizajn može se stvoriti u kupatilima uključivanjem ogledala i pribora u različitim bojama koje odgovaraju ovoj pozadini. Ono što treba napomenuti je da se tamna boja, naime crna, koristi na podu, a bela na zidovima. Na ovaj način kupatilo može izgledati mnogo prostranije i šire nego što jeste.

Siva, koja se ističe u kupaonskim trendovima, nudi mogućnost stvaranja mnogih kombinacija sa svojih 50 različitih tonova, od svijetlog dima do metalik tamno sive. Siva, koja je kompatibilna sa postojećim čvorama i mnogim dodacima različitih stilova; Dok stvara vizuelno zadovoljstvo u kupatilima, takođe pomaže u stvaranju antistresne atmosfere. U kupatilima koja su pretežno siva, mogu se koristiti sveće u pastelnim tonovima i pribor za peškire ili mrlje u boji sa svetlim detaljima. Međutim, moderan i prirodan izgled u kupatilu može se postići upotrebom sivih drvenih detalja na podnim pločicama i ormarima. U tamnim i malim kupatilima treba voditi računa da se koriste svetli tonovi sive boje kako bi se dodala dubina i boja.

 

Napravite zabavnu atmosferu

Neutralne boje su među najboljim izborima za one koji žele da stvore minimalistički stil u kupatilima. Jednostavna kupatila sa blagim tonovima zidnih pločica ili mermernih podova pružaju mirno okruženje sa modernim izgledom koji stvaraju. Međutim, previše upotrebe neutralnih boja ponekad može stvoriti hladnu atmosferu ili monoton izgled. Običnost možete uništiti upotrebom pastelnih tonova, poput žute, plave i zelene u kupatilima u kojima se pretežno koriste neutralne boje. Ili možete stvoriti zanimljiv i uzbudljiv izgled odabirom narandžaste sudopere ili crvenog toaleta u kupatilu neutralnih boja od poda zida do podne obloge.

Dekoracija kupatila, u kojoj se pretežno koristi plava boja, a nautička tema je u prvom planu, nastavlja da održava svoju popularnost. Moguće je stvoriti zabavnu atmosferu u kupatilu kombinovanjem različitih nijansi plave boje sa ogledalima na prozorima i tapetama svetionika. Ili možete stvoriti shemu boja koja podsjeća na pogled na more tako što ćete početi od plave boje na dnu i postaviti svjetlije nijanse plave prema gore na zidnu oblogu. Za podove će biti prava odluka da izaberete pločice isečene šljunkom ili podove od bledog bora. Istovremeno, možete postići veliku harmoniju uključivanjem morskih zvezda, školjki, sitnog kamenog pribora i pletenih detalja u dekoraciju.

U kupatilu možete učiniti čuda

Simbol čistoće, bela boja, i dalje je neophodan za kupatila. Iako ga je teško održavati, prvi izbor onih koji usvoje jednostavan i minimalan stil u dekoraciji kupatila je bela. Dok kupaonski ukrasi opremljeni bijelom bojom otkrivaju eleganciju stvorenu jednostavnošću, ponekad mogu stvoriti sasvim običnu sliku. Za one koji to žele sprečiti, možete stvoriti minimalnu, ali efektnu atmosferu uključivanjem šarenog pribora, biljnih vrsta ili pokretnog kupaonskog tepiha.

Možete međusobno mešati komplementarne boje kako biste dobili jači izgled u dekoraciji kupatila. Prilično je jednostavno stvoriti asertivno kupatilo kombinovanjem smelih boja poput narandžaste i plave, crvene i zelene, žute i sive, koje su poznate kao tradicionalni parovi boja. Posebno u velikim kupatilima, tamni drveni podovi mogu se kombinovati sa žutim dodacima za postizanje savršene harmonije. Ili možete stvoriti čuda u kupatilu pomoću pločica dizajniranih upečatljivim bojama koje se međusobno nadopunjuju.

Iako se ne voli mnogo, ružičasta, koja svojim toplim i romantičnim stavom okončava uobičajenost u kupatilima, uspeva da za kratko vreme doda pokretljivost i vitalnost zahvaljujući svojoj atraktivnosti. Stvarajući mekan dodir u dekoraciji kupatila i naglašavajući ženstvenost, ružičasta takođe stvara odličan kontrast sa bojama poput bele i koraljne. Skrivenu moć boja možete ponovo osvetliti uparivanjem dodataka, poput ružičaste prostirke za kupanje ili zavese za tuširanje sa zidovima u boji korala.

Tamna, mala kupatila sa ograničenim prirodnim svetlom.