Skip to main content

Gani Ergul, menadžer razvoja poslovanja kupatila ORKA, objašnjava trikove dekoracije u malim kupatilima.

Vreme je da se vratimo našoj ljusci, smanjimo, pojednostavimo … Sve veća popularnost praktičnih i minimalističkih života u malim prostorima otvara put kompaktnom dizajnu u uređenju kupatila. Gani Ergul, menadžer poslovnog razvoja kupatila ORKA, koji je stavio turski potpis na dizajn kupatila, objašnjava trikove stvaranja funkcionalnih, udobnih i istovremeno stilskih kupatila.

Banje u malim kvadratnim metrima

Vaše kupatilo je vaš privatni spa centar u kojem možete biti sami sa sobom u svom životnom prostoru … Neka vas ne zavara njegova mala veličina kvadratnog metra, kupatila ne samo da odgovaraju vašim osnovnim potrebama racionalnim dizajnom, već i upotpunjuju vaš stil uređenja elegantan integritet. Menadžer za razvoj poslovanja kupatila ORKA Gani Ergul preporučuje da počnete sa pravim merenjima kupatila i da napravite korak po korak pravi plan.

Ergul je rekao: „Raspored vašeg malog kupatila biće određen njegovom veličinom i oblikom, ali ovde postoje neke važne tačke. Na primer, možete li promeniti otpadnu cev, a samim tim i lokaciju toaleta, kako želite? Možete li izabrati klizna vrata kako biste uštedeli prostor? Da li imate uređaje koji onemogućavaju udobno korišćenje kupatila? Da li možete da preferirate sisteme grejanja bez radijatora, kao što je podno grejanje? Nakon što razjasnite ova pitanja, svoje malo kupatilo možete učiniti što prostranijim uz druge izbore. ‘kaže.

Zidni proizvodi pružaju osećaj kohezije

Zidni kupaonski ormarići jedna su od pametnih ideja koje stvaraju iluziju većeg kupatila jer omogućavaju da se vidi pod ispod spojeva. U kombinaciji sa svetlim podovima, zidni proizvodi mogu u potpunosti osetiti efekat velikog kupatila.

Obratite pažnju na izbor tuš kabine

Umesto glomazne tuš kade, staklena tuš kabina bez okvira će smanjiti vizuelni nered u malim kupatilima i omogućiti protok svetlosti u kupatilo. Gani Ergul kaže: „Kontinuitet pločica na podu i zidovima će proširiti površinu i prostoriju prikazati širim, a da je ne razbije“, i dodaje da će postavljanje velikog ogledala na kupatilo takođe biti od velike koristi. Vešanje velikog, okruglog ogledala bez okvira u malom kupatilu maksimiziraće osećaj prostranosti.

Maksimalno povećajte vertikalne prostore pomoću nosača merdevina

Dizajn malog kupatila treba da uključi pametna rešenja za skladištenje. Istovremeno, okomite površine treba maksimalno koristiti jer će horizontalni raspored učiniti da soba izgleda ravno.

Na svoju listu za kupovinu možete dodati merdevine, koje se mogu koristiti i kao skladište i kao vertikalni pribor. Merdevine na kojima možete sakriti svoje peškire tako što ćete ih obesiti odgovaraće vašem malom kupatilu.

Možete izabrati otvorene police kako biste izbegli osećaj kutije.

Ako ste zabrinuti zbog dizajna koji je zaglavljen kao kutija u malom kupatilu, postoji izvanredan predlog: da koristite otvorene police … Otvorene police ne samo da nude prostran izgled, već postaju i stilski dizajn sa predmetima poput sobnih biljaka, peškiri, sveće. Otvorene police mogu vam pomoći da na najbolji način iskoristite malo kupatilo.

Oslonite se na dobro osvetljenje kupatila

Malo kupatilo će takođe biti tamno jer će imati nekoliko prozora. Iz tog razloga, ako vaše malo kupatilo ne može dobiti dovoljno dnevne svetlosti, morate uravnotežiti svetlost ne samo sa svetlom iznad glave, već i sa pratećim osvetljenjem.

Red boja…

Možete izabrati svetle boje kako biste stvorili prozračnije kupatilo. U malim kupatilima izbegavajte tamne boje kako biste izbegle da boje uguše prostor. Možete biti sigurni da će svetle boje, poput bele, bež ili pastelne, pristajati vašem malom kupatilu.