Skip to main content

Vlaga u kupatilu može da ima veliki uticaj na kupatilski nameštaj jer usled njene pojave drvo može da nabubri. Zbog toga kupatilski nameštaj može da izgleda neprivlačno, a fioke i vrata mogu da se teško otvaraju i zatvaraju. Nekoliko kvalitetnih komada kupatilskog nameštaja omogućiće vam da uživate u njima još mnogo godina. Međutim, za to su vam potrebni pločasti materijali koji su otporni na vlagu i imaju čvrstu površinu.

Elementi kupatilskog nameštaja su svakodnevno izloženi vlazi. Zato je moto „Ne štedim na kvalitetu“ princip koji treba da primenjujete kada birate materijal za kupatilski nameštaj. Kod jeftinijeg kupatilskog nameštaja troslojna iverica je često neobrađena ili je nedovoljno zaštićena od vlage. Može da upije vlagu u kupatilu i da nabubri, pa površine postaju neprivlačne, javljaju se pukotine po njima, a vratanca i fioke se teško zatvaraju.

Rešenje za to je kupatilski nameštaj napravljen od materijala koji je otporan na vlagu. Testovi koji se sprovode u laboratoriji kompanije Geberit pokazuju jasnu razliku u kvalitetu. Zato Geberit koristi materijale na bazi drveta koji su otporni na vlagu i na koje prskanje vodom i vlaga ne utiču

GLATKE POVRŠINE OTPORNE NA GREBANJE

Otporne površine takođe igraju veoma važnu ulogu. Mnogi elementi kupatilskog nameštaja obloženi su tankom i jeftinom folijom, koja može da se ošteti tokom obavljanja svakodnevnih rutina u kupatilu. Geberit koristi visokokvalitetne, debele folije koje mogu da pariraju površinama od melamina. Međutim, kupatilski nameštaj sa otpornim površinama od melamina uvek predstavlja dobar izbor. Melamin je papir koji se presuje pomoću sintetičke smole, koja je izuzetno otporna na grebanje i vodu. Još jedna od prednosti visokokvalitetnih lakova je njihova sposobnost da u potpunosti oblože komade nameštaja i da se trajno povežu sa materijalom, dok lakovi visokog sjaja kroz odsjaj pružaju iluziju dubine. Kada se svi ovi aspekti uzmu u obzir, kupatilski nameštaj može da poboljša i izgled vašeg kupatila, ali i kvalitet vašeg života.