Skip to main content

Posle neobuzdanih boja koje su bile poluparne sedamdesetih i osamdesetih godina, vratila se bela boja i već dugo je dominantna boja u kupatilu. Bela simbolizuje čistoću i već dugo se koristi u mnogim kupatilima za pločice, zidove i keramičke elemente. Međutim, dani potpuno belih kupatila postaju stvar prošlosti. Sada kupci traže više domaćinske atmosfere, koja se, između ostalog, postiže i upotrebnom različitih nijansi boja.

Vlasnicima kuća ili stanova su izdržljivost kupatilske opreme i estetika od jednake važnosti, zato što će se većina kupatila korisiti narednih 20 do 30 godina i za to vreme će možda samo jedanput ibti renovirana. Ovo takođe objašnjava zašto beli tonovi nisu izašli iz mode. Veći deo keramičke opreme se i dalje proizvodi u beloj boji, sa idejom dase lako kombinuju i da ljudima ne dosadi brzo.

SVEŽA I SVETLA ATMOSFERA

Pastelne nijanse

U današnje vreme su zidovi kupatila često obojeni bojama poput bež, svetlo sive ili puderaste boje. Neutralne boje donose moderan i bezvremenski elegantan pečat. Štaviše, beli umivaonici i WC šolje izgledaju posebno prefinjeno kada se kombinuju sa ovim bojama.

Preporučujemo upotrebu klsičnih oblika i boja kada je u pitanju izbor sanitarnih instalacionih elemenata i keramike, kao i upotrebu toplih boja za zidove. I zapamtite: manje je više. Ne pokušavajte da mešate previše različitih tonova. Ne samo da će izgledati neprivlačno, već će stvoriti i neuredan izgled kupatila,

Međutim, boje božete dodati uz pomoć ukrasa i dodataka koje možete lako i jeftino zameniti.

BOJA KOJE VESELI

Pastelne nijanse
  • Peščana i nude tonovi stvaraju osećaj topline. Deluju smirujuće na oči i na um i prenose osećaj harmonije.
  • Sivi tonovi
  • Pastelne boje: Svetlo plava, ružičasta, mint boja i slične nijanse pružaju osećaj lakoće i blagostanja u prostoriji. Lepota pastelnih nijansi je u tome što se uvek dobro slažu sa belim kupatilskim nameštajem.